Ik werkte een ‘burn-out/ depressie/ in de knoop-zitten’ –preventie-of-herstelprogramma uit.

De bedoeling is de mensen hun stress te leren reduceren,  via inzichten en tools  hun energie opnieuw te  laten stromen, hun weg naar een natuurlijk herstel te helpen vinden, en hen zo opnieuw op weg te zetten.

Mijn visie:

In de knoop zitten; burn-out of depressie…, gaat vaak gepaard met een fysieke beleving van gedachten en emoties, die zich onder invloed van stress kunnen vastzetten in je lichaam,  je energie blokkeren en zo je lichamelijk en geestelijk welzijn beïnvloeden.

Mijn insteek is heel apart:

via mijn holistisch totaalpakket, wil ik mensen met een burn-out/depressie- of een gelijksoortig verhaal, in een gemoedelijke en warme sfeer, de weg naar een natuurlijke zelfgenezing, en een stress-vrijer leven tonen:

        via groepscoachings, waarbij tijdens ieders verhaal telkens opnieuw wordt stilgestaan en aandacht wordt besteed aan de fysieke beleving ervan.

        Daarbij worden  tools  aangereikt en getraind  tussen de gesprekken door, waaronder:

·         uit je hoofd-in je lijf-technieken’:

·        een zachte, en aangepaste yoga-practice

·         ademhalingstechnieken waardoor je jezelf tot rust kan brengen

·         meditatie en mindfullness….

        via inzichten in hoe wij ons brein kunnen beïnvloeden en het oefenen in ‘mind-set-klicks’, waardoor we weer de keuze zien om gelukkig te zijn of niet, zelfs al is je situatie moeilijk

        via inzichten in hoe je relationeel gezien in het leven staat, (relatie met jezelf én met de buitenwereld) en daar actief aan werken tijdens de begeleiding, ook via lichaamswerk.

        via inzichten in het eigen stress-level, en hoe dit verband kan houden met een manke dag-structuur, slechte voedingsgewoontes, slaaphygiëne, en via het kennismaken met gezonde alternatieven

Alles in dit programma is er op gericht lichaam en geest in balans te brengen, en zal dus steeds beide met elkaar verbinden. Het is dus een andere manier van werken waarin ik mijn coaching-achtergrond verbind met mijn yoga-praktijk.

Praktische informatie:

        Het wordt aangeboden aan kleine groepen van maximum 8 personen

        Mijn programma duurt 6 weken met mogelijkheid tot individuele opvolging nadien

        Per week zijn er 2 halve dagen voorzien

 

 

Steeds bereid tot een vrijblijvend gesprek.

Balans-Marit